vrijdag 11 september 2015

Arabische barmhartigheid

Soms zegt één beeld meer dan duizend woorden en daarmee doel ik niet op de foto van het verdronken drie-jarige jongetje Aylan op het strand van Bodrum dat de hele wereld over ging als tranentrekkend symbool van de Syrische vluchtelingenstroom.(1) 

Het beeld waar ik het over heb is van het CNN-programma van Christiana Amanpour dat het exacte aantal vluchtelingen liet zien dat door Saoedi-Arabië en de golfstaten wordt opgenomen als gevolg van de oorlog in Syrië, te weten nul komma nul. En dat is niet omdat de landen in die regio zo armlastig zijn, want Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten behoren tot de rijkste landen van de wereld en ook ruimtegebrek kan voor een land als Saoedi-Arabië bepaald geen probleem zijn. Nee, een woordvoerder van Kuwait vertelde heel duidelijk dat ze in zijn land niet zitten te wachten op getraumatiseerde mensen of etnische conflicten door al die verschillende vluchtelingen toe te laten. Een lesje in Arabische barmhartigheid…

 

Europese Samaritanen

Terwijl Europa zijn best doet om juist zoveel mogelijk getraumatiseerde mensen hierheen te halen, maar volgens verschillende Nederlandse immigratiedeskundigen er in ons land een veel slechtere situatie is ontstaan voor de integratiekansen van vluchtelingen dan tien jaar geleden(2) (ze moeten het nu vaak zelf uitzoeken met werk) kijken de Nederlanders voor een groot deel het liefst niet verder vooruit dan een periode van drie weken, voor hun bijdrage aan een probleem van wereldformaat. Niet de oorzaken van de totale instabiliteit in de regio en de nooit eindigende stroom van asielzoekers als we op de huidige voet doorgaan hebben hun aandacht, maar hoeveel zolderkamertjes of tuinhuisjes we beschikbaar hebben in ons kleine kikkerlandje om de mensen die er nu aankomen te helpen. Wie iets heeft meegekregen van de Eckart-Tolle achtige New Age-ideeën (of de filosoof Bergson) over het heden, weet dat we altijd in het NU leven en dat de vluchtelingenstromen die volgend jaar Europa binnenkomen ook weer ‘nu’ geholpen moeten worden, want ‘nu’ houdt natuurlijk nooit op. En dat is wat mensen met wat meer rationeel vermogen constant aan de emo-junkies en de BHN’ers (Bekende Huil Nederlanders) proberen duidelijk te maken. We moeten niet blijven dweilen, maar de lekken in het waterleidingsysteem dichten.

Tweehonderd moskeeën voor Duitsland

Saoedi Arabië staat overigens niet geheel onverschillig tegenover het lot van de vluchtelingen die naar ons toekomen, want ze willen best een bijdrage leveren om die mensen zich in Duitsland ‘thuis’ te laten voelen. Ze hebben voorgesteld om maar liefst 200(!) moskeeën te bouwen voor de op te nemen vluchtelingen(3) en daarmee wordt de verborgen islamitische agenda van het Midden Oosten voor Europa wel heel erg inzichtelijk. Zelfs voor ultieme cultuur-relativisten en zelfverwerpers in links-liberale gelederen is het bijna onmogelijk geworden om nog de ogen te sluiten voor deze religieuze kolonisatiepoging over de rug van vluchtelingen. Maar de Saoedi’s, als trotse bewakers van de heilige steden Mekka en Medina zijn niet zonder mensenkennis en gaan er voorzichtig vanuit dat Angela Merkel ook hier wel in zal trappen als vleesgeworden manifestatie van het Duitse schuldgevoel nog stammend van de Tweede Wereldoorlog(4). “Nee”, zeggen tegen te grote stromen vluchtelingen met minimale integratiekansen is in Duitsland ‘nazi’-mentaliteit, vandaar dat mensen die hun zorgen uiten over de ontwikkelingen (5) steevast worden weggezet als extreem-rechts, want dat scheelt weer een inhoudelijke discussie. Voorlopig doen alle westerse leiders mee aan de grote wedstrijd in barmhartigheid -waarbij economische en oorlogsvluchtelingen als één groep gepresenteerd worden- daarbij zeer opzettelijk wegkijkend van de houding van de nabij gelegen rijkste islamitische landen in de regio, die over de meeste middelen beschikken om hulp te bieden aan hun moslimbroeders en zusters.   

Sven Snijer(1)Van dit verhaal zijn inmiddels meerdere versies in omloop waarbij de geloofwaardigheid van de vader Abdullah er steeds slechter vanaf komt. Zo zou de man met zijn gezin al vier jaar in Turkije hebben gewoond en zijn verdronken zoontje zelfs in vrijheid in Turkije zijn geboren. De familie van de man in Canada stuurde maandelijks geld en de werkelijke reden voor de ‘vlucht’ was een behoefte aan gratis tandimplantaten die vader hoopte te krijgen door zich voor te doen als een acute oorlogsvluchteling. Verder zou hij de Canadese regering de schuld hebben gegeven voor de situatie, omdat die zijn asielaanvraag zou hebben geweigerd, maar bleek later dat er nooit een asielaanvraag was ingediend, etc, etc. In de mainstream-media hoor je verder weinig over deze feiten, terwijl ze zich dagenlang konden verlustigen aan het tragische beeld van het jongetje. http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2015/9/En-dan-nu-de-feiten-rond-Syrisch-jongetje-Aylan-2680954W/

Update: http://joostniemoller.nl/2015/09/vader-aylan-zelf-mensensmokkelaar/